VISDOCUMENTEN
Visdocumenten

In Nederland kennen we voor de sportvisser twee visdocumenten: de Vispas en de Kleine Vispas.
Voor het vissen met één hengel in rivieren en scheepvaartkanalen kunt u volstaan met de Kleine Vispas. Daarbuiten – in polders en gemeentelijke wateren bijvoorbeeld – dient u in het bezit te zijn van de Vispas.Wilt u optimaal gebruik maken van de prachtige viswateren in West-Friesland dan dient u dus in bezit te zijn van de Vispas. De Vispas is verkrijgbaar bij de Hengelsportwinkels en bij onze penningmeester:

J.A. Gerritsen
Tel. 0228 – 582601
Mobiel 06 – 53582349
E-mail ja.gerritsen@quicknet.nl

De Vispas kost u € 27,50 (prijsniveau 2010) en voor dit bedrag ontvangt u ook nog zes keer per jaar Het Visblad.

De sportvisserij is in Nederland – vooral dankzij de vele hengsportverenigingen – goed georganiseerd. Dankzij de inzet van vele bestuurders/vrijwilligers steekt het prijsniveau van onze vergunningen, op een positieve manier af tegen dat van de ons omringende landen. Voorkom daarom dat u zonder geldige visdocumenten aan de waterkant wordt gecontroleerd. De boetes lopen op van € 60,- tot € 200,-.

Voor aanvullende informatie over de Vispas verwijs ik u door naar (www.sportvisserijnederland.nl). Met behulp van de 'VispasCheck' (www.vispas.nl) kunt u zelf bepalen welk Vispas voor u van toepassing is.


Miss Creative