JEUGDZAKEN
Contactpersoon: Siemen Ruiter (tel. 0228–583534, e-mail: g.rood@quicknet.nl)Verslag jeugdvissen in Wervershoof
Op woensdagmiddag 5 juni 2013 hebben wij van visclub Oefen Geduld een viswedstrijd voor de jeugd georganiseerd. Voor de kinderen, 42 in totaal, die kwamen opdagen werd een mooie plek aan de waterkant bij het VVW terrein gekozen. Een ieder die niet in het bezit was van een eigen hengel kreeg er een te leen van onze vereniging.
Na anderhalf uur vissen en voorzien van drinken en snoep kon de telling van de visvangst beginnen. Door het koude weer van de afgelopen maanden viel de vangst wel wat tegen. Totaal werden er 73 stuks gevangen Degene die eerste werd was Charissa Hoffer met maar liefst 19 stuks. Tweede werd Justin Oostwoud met 8 stuks, en dan te bedenken dat deze twee kinderen uit de groep kwamen van onder de 10 jaar. Bij de groep van boven 10 jaar werd Nikkie Mooij met 6 stuks als eerste.
De jongste groep had de betere vangsten, maar voor iedereen was er natuurlijk een prijsje.

De tweede wedstrijd op woensdagmiddag 12 juni werd gehouden op Het Eiland. Op het mooie open grasveld en gaandeweg het zonnetje erbij was het hier heerlijk vissen. Hier werden meer vissen gevangen dan de eerste wedstrijd. Met een totaal van 36 deelnemertjes werden er in totaal 156 stuks gevangen.
Eerste werd hier wederom Charissa Hoffer met 31 stuks. Op de tweede plaats kwamen 3 deelnemertjes met elk 9 stuks. Maar ook nu was er voor iedere deelnemer weer een prijsje beschikbaar. Omdat het de laatste wedstrijd voor de kinderen was, hielden we nog een verloting met als prijs een complete vishengel met toehoren. Deze werd gewonnen door Jort Jager.
Als laatste wil ik onze sponsor Pets en Co de Moel en alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet.
Het bestuur.

Bram Verweij Jeugdkampioen Wervershoof.
Bram Verweij is tijdens de Nationale Hengeldag Jeugdkampioen van Wervershoof geworden. Hij wist in totaal 22 vissen op het droge te brengen. Als goede tweede werd Jurre van Eijk genoteerd (18 stuks) en broer Sil werd derde met 16 stuks. De wedstrijd werd onder zomerse omstandigheden tegenover het Eiland gevist. Zoals als was aangekondigd zouden we bezoek krijgen van Vis TV presentator Ed Stoop. Toen hij even voor een uur op de vislocatie aan kwam hing er op dat moment een vliegtuigje met reclamestaart bovenons in de lucht met de tekst “Vissen? Altijd je Vispas mee!” Dat was natuurlijk zo geregisseerd, prachtig.

Met de komst van Ed hadden we op een behoorlijke opkomst gerekend, maar door het prachtige weer, het Pinksterweekend en tal van sportactiviteiten (VVW) bleef de opkomst steken op 12 deelnemers. Dat gaf geen neerslag op het evenement, Ed liep bij iedereen langs om praktische tips te geven. Dobbertje wat lager of hoger, loodjes anders over het snoer verdeeld en natuurlijk zorgen dat je goed op diepte ligt met je aas. Het hielp, want zoals de uitslag al aangeeft werd er prima gevangen.

Gewoon prachtig om zoveel enthousiasme bij de jeugd te bespeuren. Voor iedereen was er wat te drinken en te snoepen en om drie uur werd de mooie beker door Siemen Ruiter aan Bram uitgereikt. Natuurlijk moest er nog even voor de foto geposeerd worden. We kijken terug op een geslaagde middag en het krijgt volgend jaar absoluut weer een vervolg. Rest me nog onze sponsor Petshop De Moel te bedanken voor het beschikbaar stellen van de prijzen. Iedereen ging met een mooie hengel naar huis.
Ed Stoop van Vis TV op Nationale Hengeldag in Wervershoof

HSV Oefen Geduld organiseert in samenwerking met Sportvisserij Nederland de Nationale Hengeldag op zaterdag 26 mei 2012 op Het Eiland. Ed Stoop, de bekende presentator van Vis TV zal om 13.00 uur bij ons aan de waterkant aanwezig zijn. Altijd al iets meer willen weten over bv. het vissen op karper of over de diverse witvistechnieken, wij helpen u verder op weg.
De jeugd mag uitmaken wie de beste visser van Wervershoof is en natuurlijk is er voor de rest ook nog een leuk prijsje. Mocht je zelf niet over een hengel beschikken, geen probleem, die hebben wij keurig opgetuigd voor je klaar staan. Dit alles van 13.00 uur tot 16.00 uur.
Van de visclub staan we met een kopje koffie/glaasje fris voor jullie klaar. Kom gewoon eens langs en beleef de ervaring die vissen heet!

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door onze vaste leverancier van hengelsportartikelen Pet Shop De Moel.
Maak gebruik van de mogelijkheid om advies aan Ed te vragen en persoonlijk kennis met hem te maken.HSV Oefen Geduld op zoek naar jeugd.
Als vereniging houden we al vele jaren viswedstrijden voor de jeugd. Met ingang van dit seizoen willen wij dit gaan uitbreiden. Wij zijn op zoek naar enthousiaste jongens en meisjes, vanaf 10 jaar, die in competitieverband willen gaan vissen. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen gaan we dan een aantal wedstrijden op de vrijdagavond voor jullie organiseren.

In aanloop naar deze competitie zal er allereerst nog een avond worden georganiseerd waar we jullie gaan helpen met de keuze van het juiste materiaal en het bijbrengen van de fijne kneepjes van het vissen met de vaste hengel. Hoe je zelf een tuigje moet maken, uitleg over diverse aassoorten en voertechnieken, onthaken en behandeling van de vis en de verkenning van het viswater.

Vanuit onze vereniging zullen we jullie met advies en materiaal ondersteunen. Aanmelden kan bij onze jeugdcoördinator Siemen Ruiter, telefoon 0228-583534.
Wil je meer weten, neem dan geheel vrijblijvend contact met Siemen op. Graag vermelden we nog even dat dit mede mogelijk wordt gemaakt door onze sponsor De Moel/Pets Family.
Bestuur HSV Oefen Geduld.


Als vereniging zijn we blij met de sponsoring van Pet's Family De Moel.
(Zijdwerk 11, 1693 NZ Wervershoof, tel. 0228-581402, www.hengels.nl.)

Speciaal voor de vissende jeugd is er door Sportvisserij Nederland een website gebouwd, waarop jullie alle informatie kunnen vinden, om nog meer plezier te kunnen beleven aan jullie prachtige hobby: www.stekkie.nl.Zit je nog met vragen? Wil je meer weten over onze visclub?
Neem gerust contact op met Siemen Ruiter.

Miss Creative